Árumánia Webshop Blog

Árumánia Webshop Blog

Veled is megtörténhet - főleg télen!

Miért szereztem be autóskamerát?

2018. január 23. - Károlyi Mihály

Egy nemrégiben történt eseményt mesélünk el Nektek, reméljük hasznosnak találjátok majd!

 

"Történt egy hideg, behavazott téli napon, hogy elindult a család egy hétvégére csúszni egyet léccel, vagy ami nekem jobban megy...szánkóval. A gyerkőc nagy örömére.

Bepakoltunk az autóba a “túléléshez” elengedhetetlen dolgokat.

Laptop, tablet, bluetooth hangfal, kaja, pia...Ja’ és meleg ruha.:)

Szóval elindultunk.

Természetesen az autón volt téligumi és a téli időjárási viszonyoknak megfelelően, minden olyan felszerelés amivel biztonságban elérünk A-ból, B-be.

 

Ez az állítás nem minden autósra volt igaz, de arra akivel az afférunk történt, biztosan nem.

winter-1153664_1920.jpg

A történetem egy eléggé csúszós, az árnyékos helyeken lefagyott meredek hegyoldalon folytatódik, ahol is egy nagy szedán vonóhoroggal ment előttünk láthatóan hátsókerék hajtással.

Amit ugye minden “jóravaló” autós szeret főleg ha egyedül van egy kietlen havas parkolóban. :)

Nem is ezzel volt a probléma, hanem az autón lévő 20%-os nyárigumigarnitúrával.

Az emberünk autója kb. az emelkedő felénél feladta a tapadást és ahogyan azt a Youtube videókon is láthatjuk a baki válogatásokban, elkezdett visszafelé csúszni, egyenesen felém.

Próbáltam tolatni és kitérni előle, (csak mi voltunk az adott útszakaszon) de, hogy a gyerek se ijedjen halálra és elkerülendő a hatalmas pánikot, nem volt más választásom, mint a fékbe állni és várni a koccanást.

Ami be is következett.

A szedán sofőrje a koccanásunk után valahogyan a mi menetirányunkkal ellentétes helyzetbe került és “intelligensen” minden jókívánság nélkül elszelelt.

Én is megfordultam és a hegy alján lévő parkolóban megtaláltam az “urat” aki a barátnőjével akkor már az ebédet fogyasztotta jó étvággyal.

Illendően jó étvágyat kívánva közelebb léptem hozzájuk és megemlítettem az imént (kb. 20 perce) történt kis incidensünket.

Természetesen nem emlékeztek semmire és fennhangon mutogattak az autójuk hátuljára, hogy annak semmi baja.

Tényleg nem volt…

A vonóhorgon nem látszott semmi, ellentétben az én autóm kettétört első lökhárítójával.

Megpróbáltam félrehívni az urat, hogy négyszemközt megbeszélhessük a félreértést, de a válasz annyi volt, hogy ne zaklassam.

Szóval nem volt mit tennem.

A feleségem és a gyermekem előtt nem volt kedvem nagyobb inzultusba keveredni.

A problémát megoldotta volna egy autós kamera, de az pont nem volt nálam.

Legközelebb lesz.

Uff!"

 

1214670_bb_02_fb_eps_1000.jpg

1214670_bb_03_fb_eps_1000.jpg

 

További hasznos autós kiegészítőket találsz itt, weboldalunkon!

B.U.É.K.

Újra elérkezett egy újabb év vége. Belegondoltatok már, hogy holnap már közelebb leszünk a 2030-hoz, mint a 2004-hez? Észbontó! :)

 

A világ sok táján, így Magyarországon is népszerűek az ún. új évi fogadalmak, amiket az új év első napján kötnek magukkal az emberek, hogy ezeket innentől fogva “így” fogják csinálni.

Ez/ezek általában valami rossz szokás elhagyása, vagy valami új, jó szokás felvétele szokott lenni, de sokan azt is meg szokták fogadni, hogy bátrabbak lesznek az érzelmeik kifejezésében, vagy, hogy változtatnak valamin az életükben, amin az előző évben/években nem volt merszük (például elköltöznek).

 

 

target-1955257_1920.jpg

 

 

Te hogy állsz az újévi fogadalmakkal? Minden évben szoktál fogadalmat tenni? Esetleg teljesen felesleges butaságnak tartod?

Nem fogjuk megmondani senkinek sem, hogy mit fogadjon meg, vagy mit ne, de ha Te még eddig nem fogadkoztál egyik újévkor sem, akkor talán itt az ideje elkezdeni. ;)

Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen a kisebb, reálisabb célokat könnyebben ellehet érni, így megnő a motivációnk a nagyobb célokhoz is.

Tehát, ha például te le akarsz fogyni 25 kilót, akkor ne ezt tűzd ki célnak, hanem azt, hogy február végéig leadok 2 kilót, júniusig 10 kilót, decemberig pedig 25 kilót, összesen. Ugye mennyivel tarthatóbbnak tűnik így a fogadalom? :)

Tehát a nagyobb célokat érdemes több kisebb célra felbontani, így jobban látod a haladást, és nem fogod olyan könnyen elveszteni a motivációdat!

 

 

design-3047520_1920.jpg

Ha jelenleg nincs célod a következő évre, akkor most adunk Neked néhány tippet:

 

〉 Fizetésemelés 20%-al

 

〉  Határidők pontos betartása

 

〉  Tiszta, rendezett és egészséges élettér

kialakítása/fenntartása

 

〉  Leadni X kg súlyt (elsősorban az egészség miatt!!)

 

〉  Stb.

 

Persze ezek csak mankók.

 

Minél egyedibb a célod, annál jobb! Ne felejts el pontos dátumokat kitűzni az egyes szakaszokhoz, így még ha nem is érted el akkora, amikorra kitűzted, legalább látni fogod a fejlődésedet!

 

Sok sikert a következő évhez! :)

 

Társasjáték karácsonyra

Bejött a rossz idő? A srácaid nem tudnak kimenni a szabadba focizni, labdázni, biciklizni, tombol bennük a felesleges energia. Bent a lakásban meg csak a tévét bámulják. Nehéz őket kizökkenteni.

 

 

v0100230_137792.jpg

 

 

Azonban az Air Soccer társasjáték felállítja őket a karosszékből. Lepd meg őket ezzel a szórakoztató és ötletes léghoki játékkal. A 6 év feletti gyerekeknek ajánlott társassal örömmel játszanak majd. A léghoki játék hordozható, így könnyen vihetik egyik szobából a másikba.

A társasjáték elektromos koronggal működik, amely önállóan mozog és a beépített ventilátor révén léghajtással elősegíti a korong mozgását. A korong 2 darab AAA elemmel működik, amely a csomag tartozéka.

 

v0100230_137794.jpg

Ez a klassz társasjáték az arumania.hu oldalon is elérhető.

Vedd meg és kerüljön ez a játék a karácsonyfa alá. A siker és az önfeledt szórakozás garantált. :)

Karácsony: rohanás, kapkodás vagy nyugalom és béke

decorating-christmas-tree-2999722_1920.jpg

Lassan eljön az év legszebb ünnepe, a karácsony. Az egész éves pörgés, munka, rohanás után pár nap nyugalom, békesség következik. Azonban ez, többségében tényleg csak a karácsony napjaira vonatkozik.

Az ünnep előtti 2-3 hétben a készülődésé a főszerep. Ki kell találni, mi kerüljön idén az ünnepi asztalra, be kell szerezni a hozzávalókat. Emellett a ház díszítése, a karácsonyfadíszek, égősorok átnézése is ebben az időszakban zajlik.

Karácsonykor a finom étkek, sütemények mellett szeretnénk megajándékozni szeretteinket valamivel, aminek örülne. És talán, ez a legnehezebb, legidőigényesebb dolog az ünnep előtt.

Sokszor már az fejtörést okoz, hogy mit vegyél feleségednek, férjednek, a szüleidnek és a gyerekeidnek. Bár utóbbiak azért könnyebbek, mert egész évben, és karácsony közeledtével, elmondják, mit szeretnének a Jézuskától.

A felnőttek meglepetése viszont kreativitást igényel, hiszen nem vehetsz olyat, amit az elmúlt években vettél neki. Meg kell találni a szeretteid ízlésének megfelelő ajándékot és ez nem könnyű. Sok esetben a többedik üzletben leled meg az ideális tárgyat, de addigra lejárod a lábad, és megunod az egész vásárlást. Üzletről üzletre, bevásárlóközpontból bevásárlóközpontba rohangálsz, mire mindenkinek meg lesz a megfelelő karácsonyi csomag a fa alá.

gifts-2998593_1920_1.jpg

Vagy mégsem? :)

Próbáltál meg interneten ajándékot keresni? Ott is több webshopot felkeresel, mire mindenkinek találsz valamit.

Most engedd, hogy segítsünk neked. Van egy oldal, ahol a baba-mama cuccoktól, a berendezési tárgyakon át egészen a szerszámokig, elektronikai, szórakoztató eszközökig széles palettából válogathatsz. Így akár egy internetes oldalról beszerezheted a családtagjaid ajándékait. Az Árumánia oldala széles kínálattal, akciókkal és egyedi ajánlatokkal várja az érdeklődőket.

Gyere, és ismerkedj meg a webshoppal, és legyen nyugodt, békés az ünnepre felkészülés is.

santa-claus-3017791_1920.jpg

Eddz otthon!

A sport, a mozgás egészségünk megőrzésének egyik alappillérje.

Egy stresszesebb nap után feltölt egy kiadós torna, a gondokat elfelejtjük, az agyunk kikapcsol, pozitív energiákat szabadítunk fel. Eközben szervezetünk méregtelenít, az izmaink dolgoznak, és a vérkeringésünkre is jó hatással van.

A legtöbb ember mégsem mozog eleget. Talán nincs idejük rá, talán a kényelmesség, lustaság, vagy a fáradtság tartja őket vissza.

A lelkesebbek felkeresnek egy edzőtermet és ott mozognak, azonban hosszú távon, ez elég költséges.

Ha gazdaságosabb megoldást szeretnénk, vagy épp nem tudunk otthonról kisbabánk mellől elmozdulni, akkor otthon igyekszünk megoldani a mozgást.

 

g2000143_89726.jpg

 

Felüléseket végzünk, fel-le rohangálunk a lépcsőn, különböző edzésprogramot bemutató DVD-re mozgunk.

Aki komolyabb eredményeket szeretne elérni, az beszerez egy edzőgépet.

 

g2000143_89727.jpg

 

Ha szeretnél fitt maradni otthoni edzéssel, az Abdominator hasizom erősítő gépre van szükséged! Ezzel a fitnesz géppel megdolgoztathatod a felső-, az alsó- és a ferde hasizmaidat nyaki fájdalom vagy sérülés nélkül, mivel a munkát kizárólag a hasizmok végzik az edzés során. A gép kerekekkel rendelkezik, amelyek segítségével könnyen szállítható."Rend a lelke mindennek"

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én sokszor nem férek el a szekrényemben. A ruhák egymáson, ha egyet kiveszek közüle, borul az egész. Persze, jó lenne szellősebben, áttekinthetőbben pakolni,de nincsen helyem a polcos szekrényben. Az akasztós szekrény pedig majdnem üresen áll, tátong benne a kihasználatlan terület.

Pedig, ha rendezett, áttekinthető a szekrényünk, sokkal egyszerűbb visszapakolni a tiszta ruhákat, vagy épp megtalálni a felvenni szánt ruhát.

Ezt a problémát orvosolja a függő ruha rendszerező. A poliészter anyagból készült tároló úgy van kialakítva, hogy akár az akasztós szekrénybe is elhelyezhető a tetején található tépőzár segítségével.

 

v0200817_133585.jpg

 

Rekeszeibe pedig kényelmesen, átláthatóan kapnak helyet a ruhák,vagy az épp nem hordott cipők, terítők, törülközők.

Méreteit tekintve pedig akár kettő, vagy három is befér egymás mellé egy szekrénybe.

A gyártó arra is figyelt, hogy a szekrények különböző méretűek is lehetnek. Így akár a kisebb, hat rekeszes, vagy a tíz rekeszes tároló közül választhatunk.

Szolid színeinek köszönhetően pedig minden otthon, minden szekrény praktikus kiegészítőjévé válhat.

Ha pedig épp nincs szükségünk rá, könnyedén összecsukhatjuk, és kis helyen tárolhatjuk.

 

v0200817_133583.jpg

 

Ezzel az egyszerű kiegészítővel rendezett, elegáns és átlátható lesz a szekrényünk, elérhető áron.

 

 Szórakoztató elektronika bűvöletében

 

2804925.jpg

A 21. század a modern eszközök, a fejlődő technológiák, az internet, a számítógépek, a szórakoztató elektronika évszázada.

Gondoljunk csak bele, hogy a mobil, okostelefonok már szinte minden háztartásban megtalálható. Sőt, már 6-7 éves gyerekeknél is szinte elvárás, hogy legyen okos telefonjuk.

Az évek alatt a régi képcsöves televíziókat felváltotta az ún. lapos tv, ma meg már HD, és plazma készülékek állnak a nappalik többségében.

Ugyanez figyelhető meg a számítástechnika esetében is. Az egykori szoba nagyságú számítógépek, az asztali számítógépek után a laptopok hódítanak teret maguknak mobilitásuk és kis helyigényük miatt. De lassan a tablet-ek is átveszik a laptopok helyét.

907101_bb_00_fb_eps_1000.jpg

r4533.jpg

Mindezek mellett ott vannak az okos órák és egyéb új kütyük, amelyek szintén egy idő után minden családban megtalálhatóak lesznek.

És még nem is beszéltünk a játék konzolokról. A PlayStation-ből 2019-ben az 5-ös jelenik meg.

Hatalmas léptékű a fejlődés ezen a téren.

1384068_ab_01_fb_eps_1000.jpg

Már lassan ezek az okoskészülékek teljesen behálóznak bennünket, mindennapjaink részei: telefonálunk, este tv-zünk, a gyerekünk a tableten játszik, a nagyobbik a PS-t nyomkodja, apa filmet néz az MP4-en.

 

Hogy ez az irány jó-e, avagy sem, nem a mi tisztünk eldönteni...Mindenesetre tartjuk magunkat a mondáshoz: "Aki lemarad, kimarad!" :)

Vásárlás a 21. században

Már nem kell, hogy stressz legyen!

A vásárlás talán az egyik olyan tevékenység, ami mindannyiunk életében jelen van, mindennapjaink része. Gondoljunk csak bele, hogy a televízió, a mikrohullámú sütő, a gáztűzhely, a telefon, a szerszámok és még tovább sorolhatnánk, mindet meg kellett vennünk valamikor. Tehát vásároltunk.

Vannak, akik megszállottan vásárolnak, élvezik, ha nagy áruházakban sétálgatva válogathatnak. Így pihennek, vezetik le a stresszt.

Vannak azonban olyanok is, akik gyorsan le szeretnék tudni a vásárlást. Célirányosan és rövid időt szánnak erre a tevékenységre. Nem szeretnek sok időt tölteni egy-egy üzletben. A mai felgyorsult világunkban ez utóbbi tendencia erősödik.

Talán kényelmesek vagyunk, vagy kevés az időnk, vagy rohanunk. Ezért kerültek az elmúlt években előtérbe a webshopok, terjedt el az interneten történő vásárlás.

 

A webshopok közül magasan kitűnik az Árumánia oldala.  

Miért? Mert ez a weblap nem egy termékcsaládra összpontosít, hanem a babaholmiktól, a konyhai eszközökön, a szórakoztató elektronikán, az autó kiegészítőkön, a divatárun keresztül, a szerszámokig, szinte minden területet magába foglal. Így egy helyen, szinte mindent meg tudok vásárolni, amit szeretnék, itthonról, kényelmesen.

 

xbox360.jpg

 

A széles kínálat mellett folyamatos akciókkal, alacsony házhozszállítási költséggel, jótállással várják a vásárlókat. Ráadásul hűségpont rendszerük révén olcsóbb vásárlási lehetőséget is biztosítanak a visszatérő, regisztrált tagjaik számára.

 

gyerekjatekok.jpg

 

A közeledő karácsony alkalmából nagy segítség az Árumánia, megkönnyíti a készülődést, az ajándékvásárlást.

 

screenshot-cdn_arumania_hu-2017-11-14-16-15-28-574.png

Merjünk élni a 21. század vívmányával,és vásároljunk az Árumánián!

 

Ősz = túra

5 tipp az őszi túrázáshoz

Furcsa módon az egyik legnépszerűbb túrázási időszak az őszi. (Miért nem nyáron, amikor a legjobb az időjárás, és a legtöbb szabadidejük van az embereknek? :) )

 

forest-868715_1920.jpg

 

Ennek a talánynak a megfejtését meghagyjuk Nektek, helyette álljon itt néhány TIPP az őszi túrázáshoz:

 

  1. Készülj fel a hőmérséklet változásra, hiszen ebben az időszakban, akár 10 Celsius foknyi különbség is lehet egy nap alatt.

  2. Készül fel arra, hogy rövidebbek a nappalok. Még a tapasztaltabb túrázók is beleesnek abba a hibába, hogy alábecsülik a túra hosszát (és azt, hogy mennyi idő alatt tudják teljesíteni), és nem veszik figyelembe, hogy ilyenkor sokkal hamarabb kezd el besötétedni, arról nem is beszélve, hogy az erdős ösvényeken még korábban szűnik meg a napfény.

  3. Legyen nálad elég folyadék! Bár közel sem tűnik olyan veszélyesnek a kiszáradás veszélye ekkor, mint a hőségben, de a fokozott teljesítmény miatt ilyenkor is több folyadékra van szükségünk, mint alapesetben, így legyen nálunk elég víz, tea.

  4. Figyeld a vadászszezont! Sok helyen ősszel vadászszezon van, ezeket táblák is jelzik, így nagyon vigyázzunk, nehogy véletlenül bajunk essen.

  5. Élvezzük a tábortüzet! Ha lehetőségünk van tüzet rakni, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki. Az ősz a tökéletes időpont a tábortűz rakáshoz, főleg, ha többnapos túrán veszünk részt. Persze arra nagyon ügyeljünk, hogy csak a kijelölt helyeken gyújtsunk tüzet!

Halloween - Mindenszentek - Halottak napja

Tisztázzuk a különbségeket!

A sorrend nem véletlen, hiszen így követik egymást időrendben:

Október 31. - Halloween, november 01. Mindenszentek, november 02. Halottak napja

 

Először is nagyon fontos, hogy ne keverjük a Halottak napját és a Mindenszenteket, mivel két külön ünnepről van szó, nem is beszélve a Halloweenről, ami pedig egy harmadik ünnep - függetlenül attól, hogy tartják-e Magyarországon, avagy sem. Tehát ezek nem egymás megfelelői más országokban, hanem különálló ünnepek.

 

halloween-2837936_1280.png

 

A Halloweenről már elég köztudott, hogy egy kelta ünnepből alakult ki, így elsősorban az angolszász országokban van hagyománya, hiszen a kelták a mai Anglia egyik őslakos népe volt. Minden év október 31-ének éjjelén ülték ezt az ünnepet a kelták, amikor is egy istenséghez “imádkoztak” a jó termés reményében.

Mára ez az ünnep már leginkább egy családi/baráti programmá alakult és arról szól, hogy a gyerekek beöltöznek különböző maskarákba és körbejárják a szomszédságot, ahol a lakók várják őket édességekkel. A serdülők, és fiatal felnőttek körében pedig egy újabb lehetőség a bulizásra, ám ezúttal be öltözhetnek valami érdekes jelmezbe, hogy ezzel is különlegesebbé tegyék az eseményt.

November elsején ünneplik Magyarországon a Mindenszentek ünnepét, amikor is a katolikus egyház megemlékezik a megüdvözölt lelkekről. Érdekes módon ez is pogány hagyományokon alapul, mivel sok helyen követték a régi pogány megemlékezi szokást az ősz ezen napján, azonban már katolikus szentek tiszteletére tartották az ünnepet.

Ma ez a nap hazánkban munkaszüneti nap minden évben.

 

church-pews-2401405_1920.jpg

 

Közvetlenül a Mindenszenteket követő napon van a Halottak napja. Ahogy a neve is sugallja, ekkor minden évben meg szokás emlékezni elhunyt szeretteinkről, ismerőseinkről. Sokan ekkor virágot visznek a sírokra, letakarítják annak környékét és gyertyát vagy mécsest gyújtanak az emlékükre. Már a harmadik századtól találhatunk ezzel kapcsolatos feljegyzéseket, ám csak közel 1000 évvel Krisztus megszületése után tette önálló ünneppé ezt a napot az egyház.

 

head-stones-65604_1920.jpg

 

Meghitt Ünnepeket kíván az Árumánia csapata!

am_logo_2017_320x44_2.png

süti beállítások módosítása