Árumánia Webshop Blog

Árumánia Webshop Blog

Az online vásárlás előnyei

Avagy miért éri meg egy biztonságos helyről vásárolni az interneten keresztül

2017. szeptember 30. - Károlyi Mihály

Igen, még 2017 vége felé is úgy éreztük, hogy kell egy ilyen blog bejegyzést írunk, mivel sajnos még a mai napig is sokan félnek az interneten keresztül vásárolni.

Természetesen vannak negatív példák is, amikor az embert átverték, vagy úgy gondolja, hogy nem azt kapta, amit rendelt, de szerencsére ezek elenyészőek, másik részük pedig egyszerű mende-monda! - A végén kitérünk egy erre is!

 

iphone-624709_640.jpg

Úgyhogy nézzük meg milyen előnyei vannak az online vásárlásnak:

 

  • Diszkrét: Van, amit szégyellünk valamilyen oknál fogva személyesen vásárolni, így jó lehetőség ebben az esetben az, hogy nem kell az arcunkat adni a vásárláshoz.

  • Régi/használt dolgok olcsón: Nagy választékban kínálnak az emberek régi, megunt dolgokat az interneten, amikhez így rendkívül olcsón hozzájuthatunk, és nem csak a közvetlen lakókörnyezetünkből.

  • Nem annyira impulzív: Ha élőben vásárlunk akkor nagyobb az esélye az ún. impulzus vásárlásnak, tehát annak, hogy több más terméket is megveszünk amit éppen meglátunk (mert például akciós) - ennek az esélye online vásárláskor kisebb.

  • Nincs tömeg: Ezt talán nem kell annyira megmagyarázni. Azon kívül, hogy nem kell a sorunkra várni, nem kell parkolóhelyet sem keresni, sem cipekedni.

  • Kevesebbet költünk: Hasonló a helyzet, mint az impulzus vásárlásnál. Ha élőben vásárlunk és még ha listát is csináltunk, akkor is sokkal nagyobb eséllyel veszünk több dolgot, mint amit terveztünk. Ide jönnek az egyéb be nem tervezett kiadások, mint például egy ebéd, vagy az üzemanyag költség.

  • Könnyű csomagküldés: Ha például ajándékozni szeretnénk, akkor lehetőségünk van egyenesen a címzettnek küldeni, bárhol is éljen.

  • Nagyobb választék: Hihetetlen mennyiségű termék közül választhatunk összehasonlítva egy fizikai bolttal. Adott esetben egy webáruházból elláthatjuk az életünk legkülönbözőbb területeit is a konyhai eszközöktől az autóskiegészítőkön át, egészen a gyermekek játékáig.
    (Ilyen hely egyébként az Árumánia is! :) )

  • Jobb árak: Alapvetően is olcsóbb árszabással dolgoznak az online boltok, hiszen hozzájuk egyesen a gyártótól, vagy maximum egy beszállítón keresztül jön a termék, így rengeteg felártól megkímélhetjük magunkat. Nem beszélve a folyamatos akciókról, amikről tájékoztatást is kérhetünk magunknak.

  • Kényelmes: Végül, de nem utolsó sorban rendkívül kényelmes online vásárolni. Megtehetjük bármikor, és bárhonnan, azután már csak néhány napot kell várni, és kézhez is kapjuk az áhított terméket. Van ennél jobb? :)

 

És akkor ahogy ígértük, most jöjjön néhány dolog, amire illik vigyázni online vásárláskor.

Az alábbi néhány dolgot érdemes megnézni mielőtt vásárlunk:

  • Figyelembe veszi a személyes adataid védelmét a bolt? Valahol megtalálható az adatkezelési szerződésük?

  • Mióta létezik a cég? Vannak már visszajelzések róla? Esetleg rendelkezik tanúsítványokkal?

  • Van megadva elérhetőségi cím, telefonszám?

  • Ha elégedetlen vagy a termékkel biztosítanak valamilyen visszatérítést?

Nos, ha ezek mind megvannak, akkor bizonyos lehetsz benne, hogy nem átverésről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://arumania.blog.hu/api/trackback/id/tr2912909162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása