Árumánia Webshop Blog

Árumánia Webshop Blog

Ősz = túra

5 tipp az őszi túrázáshoz

2017. október 31. - Károlyi Mihály

Furcsa módon az egyik legnépszerűbb túrázási időszak az őszi. (Miért nem nyáron, amikor a legjobb az időjárás, és a legtöbb szabadidejük van az embereknek? :) )

 

forest-868715_1920.jpg

 

Ennek a talánynak a megfejtését meghagyjuk Nektek, helyette álljon itt néhány TIPP az őszi túrázáshoz:

 

  1. Készülj fel a hőmérséklet változásra, hiszen ebben az időszakban, akár 10 Celsius foknyi különbség is lehet egy nap alatt.

  2. Készül fel arra, hogy rövidebbek a nappalok. Még a tapasztaltabb túrázók is beleesnek abba a hibába, hogy alábecsülik a túra hosszát (és azt, hogy mennyi idő alatt tudják teljesíteni), és nem veszik figyelembe, hogy ilyenkor sokkal hamarabb kezd el besötétedni, arról nem is beszélve, hogy az erdős ösvényeken még korábban szűnik meg a napfény.

  3. Legyen nálad elég folyadék! Bár közel sem tűnik olyan veszélyesnek a kiszáradás veszélye ekkor, mint a hőségben, de a fokozott teljesítmény miatt ilyenkor is több folyadékra van szükségünk, mint alapesetben, így legyen nálunk elég víz, tea.

  4. Figyeld a vadászszezont! Sok helyen ősszel vadászszezon van, ezeket táblák is jelzik, így nagyon vigyázzunk, nehogy véletlenül bajunk essen.

  5. Élvezzük a tábortüzet! Ha lehetőségünk van tüzet rakni, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki. Az ősz a tökéletes időpont a tábortűz rakáshoz, főleg, ha többnapos túrán veszünk részt. Persze arra nagyon ügyeljünk, hogy csak a kijelölt helyeken gyújtsunk tüzet!

A bejegyzés trackback címe:

https://arumania.blog.hu/api/trackback/id/tr1013120176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása