Árumánia Webshop Blog

Árumánia Webshop Blog

Itt a nyár!

És nekünk nem kell elbújnunk a hőség elől

2017. június 22. - Károlyi Mihály

Végre itt van a nyár teljes pompájában, teljes melegével. Van aki átkozza, van aki áldja a meleg időjárást.

Te melyik vagy?

Réges-régen Kínában az emberek a királynak és közvetlen környezetének természetes jeget “bányásztak” decemberben, majd azt a királyi jég kamrákban tárolták, hogy legyen mivel hűsíteniük magukat a nyári hőségben.

Nagy kiváltság volt, ha valamelyik hivatalnok jégkockát kaphatott. Még pár száz évvel később is úgynevezett “jég-jegyeket” osztogattak a nemeseknek és hivatalnokoknak, ahelyett, hogy elküldték volna hozzájuk a jeget.

 

Ahogy 1000 évvel ezelőtt, úgy most is megvannak a praktikáink arra, hogy hogyan hűsítsük magunkat az óriási hőségben. Rendkívüli szerencsénkre, ma már nem kell “jég-jegyekre” várnunk, ha jeget akarunk, elég ha benyúlunk a fagyasztóba…

 

És persze akkor még nem beszéltünk a légkondicionálókról, ventillátorokról, amik segítségével egy gombnyomásra lehűthetjük magunkat, sem mind arról a sok hűsítő italról, amit ma már akár percek alatt elkészíthetünk magunknak.

d2010150_77662.jpg

d2010140_77642.jpg

v0000285_90582.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arumania.blog.hu/api/trackback/id/tr8012614571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása