Árumánia Webshop Blog

Árumánia Webshop Blog

Horgászszezon!

3 tipp horgászathoz, ha esik az eső

2017. április 19. - Károlyi Mihály

Az időjárásnak nagy hatása van a horgászatra, így kénytelenek vagyunk odafigyelni az időjárásjelentésre, ha horgászni indulunk. Bár azt nem ajánljuk, hogy viharban menjetek horgászni, azonban egy kis eső miatt nem érdemes lefújni egy jó kis pecázást! :)

rower-1926440_1920.jpg

 

Az eső ugyanakkor sokak szerint jobb kapást eredményez, akik voltak már horgászni biztos hallották már nagy pecásoktól, hogy “esőben jobban kapnak a halak” vagy valami ehhez hasonlót. Az mindenesetre tény, hogy esőben a víz felszíne nem lesz többé sima és áramlást generál, ami arrébb viheti a csalinkat.

 

De ha már úgy is vizesek vagyunk, akár halat is foghatunk!

 

Íme a három tipp horgászathoz, amit akkor alkalmazhattok, ha esik az eső:
(Kora tavasszal sügérekre “szokás” hajtani, így most ezekről lesz szó.)

 

  • Nap nélkül bátrabban kalandoznak a sügérek, mint napos időben. Így esős időben valószínűleg nagyobb területen lesznek megtalálhatóak. Ha hajóból horgászol, akkor járj be nagyobb területeket, és ami még a te malmodra hajtja a vizet esős időben az az, hogy a sügérek ekkor agresszívabban táplálkoznak, így nem kell annyi időt eltölteni a beetetéssel.

  • A felszíni lefolyás miatt tápanyagok kerülnek a vízbe, ami vonzza a csali halakat, amik pedig vonzzák a sügéreket. A sügérek nagy távolságokat is megtesznek azért, hogy ezekből a halakból táplálkozhassanak. Keressünk ilyen felszíni lefolyásokat, főleg azokat, amelyek tiszták. Ha ezekre koncentrálunk, akkor esős időben az előzőleg leírtak miatt megsokszorozhatjuk a fogás esélyét.

  • Mivel az esőcseppek megtörik a víz felszínét, és a felhők eltakarják a napot, ez az időjárás igazán kedvez a felszíni csaliknak. Persze ne csak erre a taktikára építsünk, de ha egy nagyobb csapat kerül a közelünkbe, akkor mindenképpen hasznos, ha van a zsebünkben felszíni csali is!

catching_a_black-bass_prise_d_un_black-bass.jpg

 

Természetesen nem éri meg kockáztatni egy megfázást, tüdőgyulladást néhány kifogott hal miatt, így legyünk mindig felkészültek, és vigyünk magunkkal megfelelő öltözetet, hálózsákot, sátrat és bármi mást, ami kellhet egy több napos horgászathoz!


Jó fogást, hó pihenést a horgászni indulóknak!

little-boy-2063574_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arumania.blog.hu/api/trackback/id/tr1612424055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása